RSS

Turnir „Baci drogu u koš“

Turnir Baci drogu u koš je turnir u basketu koji je utemeljen 2008. godine kao sportska manifestacija koja se održava jednom godišnje na otvorenom košarkaškom terenu Gimnazije „Tanasije Pejatović“

S obzirom da je turnir inspirisan činjenicom višegodišnje masovnosti pljevaljske košarke, kao i pozitivnom simbolikom koja ide u prilog borbi protiv bolesti zavisnosti, već od prve godine je postao izuzetno posjećena i atraktivna manifestacija. Traje četri dana a pored oficijelnog dijela, organizuje se i takmičenje u trojkama za seniore i pionire. Djeljenje sponzorisanih poklona publici je  tradicionalno a za prva tri osvojena mjesta, kao i za najbolje trojkaše obezbjeđene su plakete i novčane nagrade. Turnir se odigrava po pravilima street basketa sa ekipom 3+1, s tim što ne mogu da učestvuju mlađi od 16. god.

Svake godine turnir ima i gosta iznenađenja a do sada to su bili Dragoljub Đuričić, DJ Niggor, Božo Bulatović, Pero Milošević itd. Suđenje se odvija na profesionalnom nivou a za to su zadužene angažovane sudije iz I Crnogorske lige. Pored dobre atmosfere svake godine organizator obezbjeđuje i specijalne efekte koji prate turnir. Organizator turnira je Sekretarijat za društvene djelatnosti.

Advertisements
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

 
%d bloggers like this: